2022-04-05 08:04:49• hírek • Szatmár.ro

Első lett a Hám János Líceum csapata a Mesék Szárnyán mesevetélkedő országos szakaszán

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum harmadikosai Mesetündér palotájában versenyeztek 2022. április 1–3. között Nagyváradon, a XXII. Mesék Szárnyán mesevetélkedő országos szakaszán, a Szacsvay Imre Általános Iskolában.  

A Mesés Négyes csapat kitartó, szorgalmas, pontos, fegyelmezett munkájának köszönhetően gyűjtötte össze a rendhagyó formában – online – megrendezett háromfordulós verseny alatt, Szatmár megye, nyolcvan csapata közül, a legtöbb pontszámot. Ennek köszönhetően képviselhette megyénket az országos fordulón a Mesés Négyes csapat a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum négy harmadikos tanulója, melynek tagjai: Illyés Áron, Fischer Roland, Papp Lívia, Smutku Nikolett Lili, tanítónőjük: Urban Klára.

A versenyen tíz csapat vett részt az ország kilenc megyéjéből. A gyermekeknek Benedek Elek tizenkét meséjét kellett nagyon jól ismerniük, ahhoz hogy kiválóan tudják megoldani a feladatsor tíz próbáját, utána a tizenkét mese közül egyet rövid, háromperces színpadi produkció keretében mutatták be. A többtagú szakmai zsűriben megyénket Román Melinda, a Mircea Eliade Általános Iskola tanítónője képviselte, aki Leiti Mónika, elemi oktatásért felelős tanfelügyelővel évek óta megyei szervezője ennek a versenynek.

Az értékelő bizottság rangsorolása alapján első helyen végzett a Szatmár megyét képviselő Mesés Négyes csapat. Ez a csapat megkapta a különdíjat a Legregényesebb színpadi produkcióért, valamint a Napsugár – Szivárvány gyermekirodalmi lapok különdíját, az illyefalvi Napsugár – táborban való részvételt. Nagy élmény volt a gyermekek számára, hogy élőben találkozhattak László Noémi költő, műfordítóval, a Napsugár és a Szivárvány gyermeklapok főszertőjével. A verseny után a gyermekek érdekes programokon vehettek részt: megcsodálhatták Szent László lovasszobrát, a Szent László – tárlatot a püspöki palotában, megtekinthették a régi városközpontot, kézműveskedhettek és más szabadidős programokon is részt vehettek.

Beszámolt minderről: Urban Klára, a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum harmadik osztály tanítónője.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: